Wie zijn wij

Op deze pagina iets meer over ons en onze achtergrond.

foto PeteR Clark

PeteR Clark – Amsterdam

Heden: eigenaar van flex-as.nl, pasme.info, externeklachtencommissie.nl. Adviseur medezeggenschap en gecertificeerd vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en vertrouwenspersoon integriteit. Werkzaam in diverse branches. Deskundig op gebied van diversiteit en social media.
Verleden: Ambtelijk secretaris en mediator.

Pasme.info

 

foto Marlout Corba

Marlout Corba – Amstelveen

Heden: externe vertrouwenspersoon/adviseur verschillende zorginstellingen, NOC*NSF, mediator en coach
Bestuursvoorzitter VKIG (vereniging van klachtenfunctionarissen in instellingen in de zorg), lid externe klachtencommissie cliënten.
Verleden: ruime ervaring als manager in de industrie, ICT, zorg; executive search.
Achtergrond: juriste

JCC Consulting

 

foto Hélène de Haart

Hélène de Haart – Rotterdam

Heden: LVV gecertificeerd extern vertrouwenspersoon en adviseur bij verschillende organisaties in de jeugdzorg, onderwijs, bedrijfsleven, semi-overheid op het gebied van ongewenste omgangsvormen en integriteit. MfN geregistreerd familie- en arbeidsmediator, teammediation, mediator bij de rechtbank Rotterdam voor familiezaken, trainer en conflictcoach.

Verleden: (beleids)adviseur, projectmanagement, coördinator, trainer en coach in non-profit en publieke sector. Vicevoorzitter Klachtencommissie Ongewenste omgangsvormen bij een ziekenhuis.

Voor een beter beeld, zie mijn CV op mijn website.

De Haart Mediation

foto Roel van der Heijde

Roel van der Heijde – Rotterdam & Amsterdam

Heden: Ik ben Roel van der Heijde en werk sinds 2013 als extern vertrouwenspersoon ongewenst gedrag en / of integriteit voor verschillende zorgorganisaties, gemeenten en financiele instellingen. Het werk als vertrouwenspersoon ervaar ik iedere keer weer als bijzonder. Om mensen te mogen ondersteunen als ze te maken krijgen met ongewenst gedrag, pesten of integriteitsincidenten. Die ondersteuning kan verschillen van het bieden van een luisterend oor tot het ondersteunen bij het indienen van een klacht. Maar altijd gericht op het zo snel mogelijk een eind maken aan het ongewenste gedrag en het herstellen van een veilig werkomgeving.

Daarnaast werk ik als trainer bij diverse ziekenhuizen en verzorgingshuizen in Nederland met name op het gebied van omgaan met angsten van patiënten, inclusiviteit en raakbaar leiderschap.

Voor het antidiscriminatiebureau voor de regio Rijnmond en Noord Brabant, train ik zorgverleners in cultuursensitief werken. Hoe maak je discriminatie of racisme bespreekbaar? Hoe maak je de organisatie inclusief?

Verleden: Intern vertrouwenspersoon bij een ziekenhuis; senior adviseur in de zorg; manager in o.a. zorg en (zorg-) verzekeraar

www.roelrotterdam.nl

foto Andrew Hoffmanns

Andrew Hoffmanns – Den Haag

Heden: Eigenaar van EthXCom, een adviesbureau op het gebied van ethics & compliance. LVV gecertificeerd extern vertrouwenspersoon, beheerder van klachtenregelingen via Meld je klacht en onderzoeker van ongewenste omgangsvormen en integriteit. Werkzaam in diverse branches zoals bedrijfsleven, financiële sector, gemeenten en culturele instellingen. Daarnaast geef ik advies over gedragscodes en due diligence, en geef ik trainingen op het gebied van integriteit en anti-fraude.

Verleden: Uitvoerende en leidinggevende functies in het internationale bedrijfsleven op het gebied van audit, compliance en onderzoek van fraude en ongewenste omgangsvormen.

meld je klacht

foto Desiree Kruithof

Désirée Kruithof – IJsselstein (UT)

Heden: Sinds 2010 extern vertrouwenspersoon VPOO en VPI.
Mensen die met plezier naar hun werk gaan. Een goede sfeer op het werk. Waar de teams met elkaar innoveren en samen de doelstellingen behalen. Dat is wat je als eigenaar, manager en werknemer wil. Iedereen weet ook dat dit in de praktijk niet altijd zo is. Waar mensen samenwerken, kunnen incidenten of andere problemen ontstaan. Die kunnen impact hebben voor jou als mens en voor het bedrijf.
Daarom is het fijn om als bedrijf een vertrouwenspersoon te hebben. Een onafhankelijk iemand bij wie medewerkers veilig, anoniem en in vertrouwen hun verhaal kunnen doen.
Sinds 2008 help ik bedrijven als onafhankelijk, gecertificeerd vertrouwenspersoon, gespecialiseerd in psycho-sociale arbeidsbelasting.
In het verleden heb ik veel ervaring opgedaan als leidinggevende in verschillende bedrijven
Vertrouwenspraktijk Le Papillon is gevestigd nabij Utrecht.

www.vertrouwenspraktijk.nl

foto Sonja List

Sonja List – Amsterdam

Heden: extern vertrouwenspersoon o.o. en integriteit, trainer en sparringpartner van interne vertrouwenspersonen en begeleid hen met intervisie. Adviseur / opsteller van klachten- of klokkenluidersregeling. Trainer van zeer effectieve antipestmethode. Loopbaanbegeleider en life coach. Ik sta naast je in je klacht, breng samen met jou je opties in beeld en begeleid je in je wensen. Regio: groot Amsterdam (non) profit en onderwijs. Verleden: HR advies bij o.a. vervoersmaatschappij, detailhandel, sociale werkvoorziening en woningcorporatie.

Sonja List

foto Eva Lucassen-Olde Heuvelt

Eva Lucassen-Olde Heuvelt – Naarden

Heden: Ik ben extern vertrouwenspersoon voor organisaties en het bedrijfsleven. Een toegankelijk voorportaal om escalaties op de werkvloer te voorkomen.

Voor medewerkers die een vervelende ervaring op hun werk vertrouwelijk willen delen, ben ik een objectief luisterend oor. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Ik kan goed luisteren zonder oordeel. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een warme, persoonlijke benadering met oprechte aandacht.

Verleden: studie Nederlands recht. Werkervaring: relatiemanagement in het bedrijfsleven.

Ik heb jarenlang ervaring als intern vertrouwenspersoon bij een multinational. Nu werk ik als onafhankelijk vertrouwenspersoon. Ik ben LVV gecertificeerd en bekwaam op het gebied van ongewenst gedrag en integriteit.

Goed werkgeverschap is belangrijk voor HR en het management van een organisatie. Als vertrouwenspersoon draag ik daaraan bij, door te zorgen voor een gezond klimaat op de werkvloer. Meer sociale veiligheid onder collega’s zorgt voor minder verzuim en een plezierige, productieve werkomgeving. De kans op imagoschade neemt aanzienlijk af als incidenten in een vroeg stadium vertrouwelijk besproken kunnen worden. Samen met de organisatie zorg ik voor een zichtbaar vertrouwenspersoon voor de medewerkers.

www.vertrouwenspersoonvoorjou.nl

foto Peta Twijnstra

Peta Twijnstra – Leeuwarden

Heden: Directeur Buro Vertrouwenspersonen en coach, trainer, intervisiebegeleider en dagvoorzitter. Deskundig in het begeleiden en het tot ontwikkeling brengen van mensen, individuen en teams.
Verleden: Teamleider in het onderwijs, coördinator in Asielzoekerscentra, docent en opleider.

Buro Vertrouwenspersonen

 

foto Godelein Wegter

Godelein Wegter – Emmen

Heden: Eigenaar van ergo-enzo. Specialist in het voorkomen van Fysieke en Psycho Sociale Arbeidsbelasting. Op dit moment ben ik ergonomisch adviseur en verzorg ik onder meer trainingen aan zorgverleners, opleidingen voor Ergocoaches en advies op de werkplek over de verbetering van de werkomstandigheden. Ik ben al vele jaren gecertificeerd Vertrouwenspersoon voor diverse organisaties; het onderwijs, de brandweeropleiding en veiligheidsregio, de zorgsector en twee gemeenten in Noord-Oost Nederland rond Integriteit kwesties en Ongewenste Omgangsvormen.
Verleden: HBO-Verpleegkundige en interim leidinggevende.

ergo-enzo

foto Stefan van Weers

Stefan van Weers – Zutphen

Extern vertrouwenspersoon voor Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit. LVV-geregistreeerd en gecertificeerd. Via InnerMatch werkzaam als coach, individueel en voor teams. Specialisme van InnerMatch is talentonderzoek als basis voor coaching en matching, gericht op loopbaanontwikkeling en studiekeuze. NOBCO-geregistreerd. HR-achtergrond met focus op organisatie-ontwikkeling, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

InnerMatch